Pikantní dušená kachna
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 ks Kachna mražená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 8 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1263 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 120 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 65.8 mg
 - Vláknina 998.9 mg
 - Vitamín A 998.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu rozmrazíme, očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme se solí a spolu se vším kořením rozmícháme v octě. Směsí důkladně potřeme maso a necháme marinovat min. 3 hodiny.
 - 
                                2
Poté zprudka orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Podlijeme, přidáme nadrobno nasekanou papriku, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka.
 - 
                                3
Nakonec šťávu ochutíme cukrem, porce kachny upravíme na talíře a podáváme.