Staročeská kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 126.7 mg
 - Draslík 417.9 mg
 - Vláknina 4811.7 mg
 - Vitamín A 4811.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sterilované zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nadrobno pokrájíme.
 - 
                                2
Kachnu omyjeme a osušíme, posypeme kmínem, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě do měkka.
 - 
                                3
V průběhu pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Upečenou měkkou kachnu naporcujeme.
 - 
                                4
Část vypečené šťávy z pekáče odlijeme, na zbylé podusíme nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme zelí a porce kachny, přelijeme odlitou šťávou z pečení a dusíme, až zelí změkne. Podle chuti osolíme a podáváme.