Kachna pečená na slanině a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 17.2 mg
 - Draslík 87 mg
 - Vláknina 500 mg
 - Vitamín A 500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
 - 
                                3
Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.
 - 
                                4
Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                5
Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.