Kachna pečená na valašský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0.2 mg
 - Draslík 345.5 mg
 - Vláknina 6500 mg
 - Vitamín A 6500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme i s natí na delší kousky. Pivo smícháme se sójovou omáčkou.
 - 
                                2
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do mísy s pivem a sójovou omáčkou, alespoň půl hodiny ji necháme marinovat. Poté kachnu vyjmeme, necháme okapat, vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran do zlatova.
 - 
                                3
Polovinu jarních cibulek dáme dovnitř kachny, druhou polovinu prudce osmahneme v pekáči. Do pekáče přilijeme pivo se sójovou omáčkou a podle potřeby vodu, pekáč přikryjeme, kachnu dusíme. Přibližně za 20 minut ji otočíme a necháme ještě dalších 20 minut dusit. Během dušení ji občas přelijeme výpekem, pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vody.
 - 
                                4
Měkkou upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s knedlíkem.