Pečená kachna klasická
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2636 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 249 g
 - Sodík 589 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 477.8 mg
 - Draslík 1691.2 mg
 - Vláknina 13994.2 mg
 - Vitamín A 13994.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté kachny odkrojíme krk a křídla. Osolíme a opepříme kachnu a vložíme do ní byliny: petržel, pelyněk a majoránku. Dál dovnitř břišní dutiny vložíme oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli a jablko.
 - 
                                2
Do pekáče vlijeme vodu. Na rošt hřbetem nahoru položíme kachnu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na spodní lištu umístíme pekáč s vodou, na vyšší lištu rošt s kachnou. Pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Mezitím na lžíci kachního sádla opečeme kachní krk a křídla. Osolíme je, zalijeme vodou a vaříme.
 - 
                                4
Zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C. Otočíme kachnu hřbetem dolů a pečeme ještě 60 minut. Během pečení kachnu stále zaléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Náplň z břicha kachny vyndáme a promícháme s vypečenou šťávou. Chvíli vaříme a pak ještě prolisujeme přes síto. Kachnu podáváme přelitou šťávou.