Pečená kachna obložená granátovými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 132.7 mg
 - Draslík 576 mg
 - Vláknina 4314.7 mg
 - Vitamín A 4314.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu opláchneme a osušíme. Osolíme ji a opepříme.
 - 
                                2
Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
 - 
                                3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
 - 
                                4
Na pekáč vlijeme olej a kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
2 granátová jablka rozpůlíme a vylisujeme z nich šťávu.
 - 
                                6
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. K vypečené šťávě přidáme šťávu z graátových jablek a 125 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
 - 
                                7
Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zahřejeme, ale už nevaříme. Rozpůlíme zbylé granátové jablko a vybereme z něj dužnatá jadérka a opečeme je na másle. Přidáme je do omáčky.
 - 
                                8
Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.