Nadívaná štrasburská kachna
Suroviny
- 100 g Sádlo škvařené
 - 300 g Játra drůbeží
 - 150 g Slanina vepřová
 - 100 ml Voda pitná
 - 100 ml Mléko čerstve polotučné
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Žemle tuková
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kachna mražená
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1690 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 151 g
 - Sodík 648 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 155.8 mg
 - Draslík 239.2 mg
 - Vláknina 666.8 mg
 - Vitamín A 666.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drůbeží játra umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, vejce, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, sekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, směs smícháme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dáme do chladu odležet.
 - 
                                2
Ze středně veliké kachny odřízneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, osolíme a naplníme připravenou směsí a zašijeme. Kachnu vložíme na pekáč se sádlem, přikryjeme a pečeme bez podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení pekáč odkryjeme a zvýšíme příkon tepla, aby kachna zčervenala.
 - 
                                3
Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu z pekáče vysmahneme na tuk, polovinu sádla slijeme do hrnku, do pekáče přilijeme trochu vody s rozmíchaným solamylem a chvíli povaříme.
 - 
                                4
Kachnu naporcujeme a podáváme s bramborami přelitými vypečenou šťávou.