Kachní rillettes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126248 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 125121 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 138.4 mg
 - Vláknina 718.8 mg
 - Vitamín A 718.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu naporcujeme a společně s vepřovým, načtvrcenou cibulí, solí a pepřem, kořením, kůrou z citronu dáme do kastrolku.
 - 
                                2
Zalijeme rozehřátým sádlem a necháme pomalu vařit 4-5 hodin.
 - 
                                3
Poté maso vyjmeme a obereme od kostí. Natrháme ho na kousky a dáme do zapékací formy (např. na terinu).
 - 
                                4
Sádlo slijeme přes sítko.
 - 
                                5
Sádlo přiléváme do obraného masa tak dlouho, dokud nám nevznikne pomazánka. Poté necháme ztuhnout v lednici.