Kachní polévka se zelenou fazolí a kokosovým mlékem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Hlíva ústřičná
  • 600 g Kachní prsa
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Česnek
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 dl Mléko kokosové
  • 4 dl Vývar asijský
  • 3 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 92.4 mg
  • Draslík 913.5 mg
  • Vláknina 4140.8 mg
  • Vitamín A 4140.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K přípravě této polévky si nejdříve připravíme všechny ingredience, které předem očistíme, omyjeme a pokrájené si odložíme zvlášť do misek.

  • 2

    Kachní prsa bez kůže nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, hlívu ústřičnou a kořen koriandru nakrájíme na plátky. Zázvor a kůru z limetek nastrouháme. Limetkovou dužinu pokrájíme na plátky, malé zelené fazolky necháme v celku, větší překrojíme. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme ji na tenké nudličky.

  • 3

    Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme maso s cibulí a česnekem dozlatova, přidáme hlívu a zelenou fazolku. Promícháme a ochutíme zázvorem, koliandrem, limetkou (nastrouhanou kůrou i dužinou) a chilly papričkou. Za stálého míchání přilijeme asijský vývar, kokosové mléko a vodu, přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě jen 6-8 minut. Nakonec polévku ochutíme kari pastou a troškou soli.

  • 4

    Horkou polévku nalijeme do misek, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu