Kachní polévka se zelenou fazolí a kokosovým mlékem
Suroviny
- 120 g Hlíva ústřičná
- 600 g Kachní prsa
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Česnek
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Limetka
- 1 ks Chilli paprička
- 5 dl Mléko kokosové
- 4 dl Vývar asijský
- 3 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Zázvor celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 31 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 92.4 mg
- Draslík 913.5 mg
- Vláknina 4140.8 mg
- Vitamín A 4140.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K přípravě této polévky si nejdříve připravíme všechny ingredience, které předem očistíme, omyjeme a pokrájené si odložíme zvlášť do misek.
-
2
Kachní prsa bez kůže nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, hlívu ústřičnou a kořen koriandru nakrájíme na plátky. Zázvor a kůru z limetek nastrouháme. Limetkovou dužinu pokrájíme na plátky, malé zelené fazolky necháme v celku, větší překrojíme. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme ji na tenké nudličky.
-
3
Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme maso s cibulí a česnekem dozlatova, přidáme hlívu a zelenou fazolku. Promícháme a ochutíme zázvorem, koliandrem, limetkou (nastrouhanou kůrou i dužinou) a chilly papričkou. Za stálého míchání přilijeme asijský vývar, kokosové mléko a vodu, přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě jen 6-8 minut. Nakonec polévku ochutíme kari pastou a troškou soli.
-
4
Horkou polévku nalijeme do misek, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.