Smažený krocan s hrachovými lusky
Suroviny
- 115 g Hrachové lusky
- 55 g Ořechy Kešu
- 230 g Kaštany vodní
- 450 g Drůbeží maso
- 1 kávová lžička Med včelí
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Zázvor celý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 21 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 547.2 mg
- Vláknina 5109 mg
- Vitamín A 5109 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v mělké nádobě sezamový olej s citronovou šťávou, zázvorem, medem a česnekem. Poté přidáme krocaní maso a promícháme. Zakryjeme nádobou a necháme 4 hodiny marinovat.
-
2
Minutu povaříme v osolené vodě hrachové lusky. Poté scedíme, opláchneme pod studenou vodou a odložíme na později.
-
3
Z nádoby vyndáme marinované maso, osušíme a uschováme zbylou marinádu.
-
4
Předehřejeme pánev a přilejeme arašídový olej, kešu oříšky a dozlatova osmahneme - 2 minuty. Poté oříšky vyndáme a odložíme na později.
-
5
Na pánev vložíme krocaní maso a dozlatova osmahneme po dobu 4 minut. Přidáme jarní cibulku, vodní kaštany, hrachové lusky a zbytek marinády. Necháme povařit, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne bublat. Nakonec přidáme kešu oříšky, zamícháme a podáváme.
-
6
Jako přílohu doporučujeme rýži.