Smažený krocan s hrachovými lusky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Hrachové lusky
  • 55 g Ořechy Kešu
  • 230 g Kaštany vodní
  • 450 g Drůbeží maso
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 547.2 mg
  • Vláknina 5109 mg
  • Vitamín A 5109 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v mělké nádobě sezamový olej s citronovou šťávou, zázvorem, medem a česnekem. Poté přidáme krocaní maso a promícháme. Zakryjeme nádobou a necháme 4 hodiny marinovat.

  • 2

    Minutu povaříme v osolené vodě hrachové lusky. Poté scedíme, opláchneme pod studenou vodou a odložíme na později.

  • 3

    Z nádoby vyndáme marinované maso, osušíme a uschováme zbylou marinádu.

  • 4

    Předehřejeme pánev a přilejeme arašídový olej, kešu oříšky a dozlatova osmahneme - 2 minuty. Poté oříšky vyndáme a odložíme na později.

  • 5

    Na pánev vložíme krocaní maso a dozlatova osmahneme po dobu 4 minut. Přidáme jarní cibulku, vodní kaštany, hrachové lusky a zbytek marinády. Necháme povařit, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne bublat. Nakonec přidáme kešu oříšky, zamícháme a podáváme.

  • 6

    Jako přílohu doporučujeme rýži.

Komentáře k receptu