Malinová omáčka Vinaigrette s řeřichou
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Citronová kůra
 - 3 g Pomerančová kůra
 - 120 g Řeřicha
 - 10 g Cukr krupice
 - 12 ks Maliny
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Ocet malinový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 65.5 mg
 - Draslík 397.2 mg
 - Vláknina 1670.5 mg
 - Vitamín A 1670.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakapeme lžící slunečnicového oleje, přidáme citronovou a pomerančovou kůru a marinujeme asi 15 minut.
 - 
                                2
Řeřichu očistíme a omyjeme a necháme ji dobře okapat. Smícháme ocet, vodu, ořechový a zbývající slunečnicový olej, okořeníme solí, pepřem a špetkou cukru. Do zálivky opatrně vmícháme maliny.
 - 
                                3
Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a pomalu na něm osmažíme krůtí nudličky do zlatožluta.
 - 
                                4
Na talíř upravíme řeřichu a maso a pokapeme malinovou zálivkou.