Bažantí závitky
Suroviny
- 20 g Houby sušené
 - 250 g Krůtí prsa
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř bílý
 - 5 g Pepř cayenský
 - 100 g Štěrbák zahradní
 - 800 g Bažantí hruď
 - 50 g Fíky sušené
 - 100 g Meruňky sušené
 - 50 g Datle sušené
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 125 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Koňak Armaňak
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 689 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 56.4 mg
 - Draslík 858.7 mg
 - Vláknina 11797.5 mg
 - Vitamín A 11797.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme.
 - 
                                2
Připravíme nádivku:
 - 
                                3
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub.
 - 
                                4
Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky.
 - 
                                5
Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut.