Česnekové krůtí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 698 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 160.5 mg
 - Draslík 523.6 mg
 - Vláknina 2012.5 mg
 - Vitamín A 2012.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa nařežeme na řízky, naklepeme a potřeme drceným česnekem utřeným se solí.
 - 
                                2
Každý naklepaný řízek nejprve obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme, řízek namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance.
 - 
                                3
Nožem naděláme do řízků křížem zářezy, řízky přikryjeme a dáme je na 30 minut do chladničky.
 - 
                                4
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev řízky a z obou stran je zprudka dozlatova osmažíme.
 - 
                                5
Pánev odstavíme na mírnější oheň a řízky 10 minut doměkka dosmažíme.
 - 
                                6
Řízky vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Ozdobíme kolečky citronu, nasekanou petrželí a servírujeme.