Krůtí roláda plněná špenátem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 250 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Voda pitná
 - 1 dl Vývar zeleninový
 - 1.17 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 99.6 mg
 - Draslík 954.3 mg
 - Vláknina 5398.3 mg
 - Vitamín A 5398.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát omyjeme ve studené vodě, natrháme na malé kousky a velmi krátce povaříme v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme v sítu pod studenou vodou zchladit a okapat.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
 - 
                                3
V míse smícháme vychladlý špenát, nakrájený česnek, citronovou šťávu a půl lžičky oleje.
 - 
                                4
Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je, osušíme a naklepeme. Pak na ně rozprostřeme špenátovou směs, zavineme je, opepříme a osolíme.
 - 
                                5
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Dáme si stranou dvě lžíce oleje a na zbylém množství oleje si v pánvi papriky krátce smažíme, potom je přikryjeme a 15 minut dusíme na středním ohni. V případě potřeby přilijeme zeleninový vývar.
 - 
                                6
V druhé pánvi si na zbylých dvou lžicích oleje ze všech stran osmažíme závitky, pak je vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Do výpeku přimícháme zakysanou smetanu, omáčku necháme přejít varem a podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                7
Závitky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušené papriky a podáváme.