Uzlíčky z kapusty plněné
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
 - 50 g Krevety tygří - loupané
 - 10 g Zázvor celý
 - 10 g Pažitka
 - 4 ks Kapusta hlávková
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 138.2 mg
 - Draslík 4660.2 mg
 - Vláknina 40776 mg
 - Vitamín A 40776 mg
 - Vitamín B6 3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1203.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná krůtí prsa pokrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Rozmixujeme na kaši. Krevety nasekáme na kousky a přidáme ke krůtím prsům do mixéru. Dále k nim přidáme žloutek a vše umixujeme na hladkou směs. Směs osolíme a přidáme k ní jemně nastrouhaný zázvor. Přilijeme sójovou omáčku a posypeme kari kořením.
 - 
                                2
Dvě jarní cibulky oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a kolečka cibule na něj vhodíme a orestujeme. Osmaženou cibuli necháme vychladnout a vmícháme do hmoty z krůtího masa.
 - 
                                3
Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a pak s ní spaříme 4 kapustové listy. Spařené listy kapusty rozložíme na stole a masovou hmotu rozdělíme na 4 díly. Na každý list kapusty dáme jeden díl mixované hmoty. Z listů vytvoříme uzlíčky, které pevně svážeme stonky pažitky. Vložíme do vývaru a vaříme 15 minut.