Plněné krůtí rolády
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
 - 100 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 886.6 mg
 - Vláknina 4840 mg
 - Vitamín A 4840 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jádřinců, omyjeme a najemno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, potřeme horčicí a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa dáme nakrájenou papriku, cibuli a šunku, maso stočíme a zajistíme párátky proti rozbalení. Část papriky a cibule by nám měla zbýt.
 - 
                                3
Rolády vložíme do zapékací mísy, přidáme k nim zbylou papriku, cibuli a nakrájená rajčata, přidáme olej, přilijeme pivo s trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. V průběhu pečení rolády občas přelijeme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je a dáme na talíře. Výpek zaprášíme moukou, promícháme a zahustíme. Pak jím přelijeme krůtí rolády a podáváme.