Krůtí řízky s okurkami a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Vermut bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 3229 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 494.2 mg
  • Vláknina 6285.8 mg
  • Vitamín A 6285.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládané okurky necháme okapat a pak je nadrobno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou a jemné snítky najemno nasekáme.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na tenké plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a prudce v něm z obou stran osmažíme připravené plátky masa. Pak je vyjmeme a odložíme na předehřátý talíř.

  • 4

    Do výpeku v pánvi přimícháme vermut s nakrájenou okurkou, omáčku dochutíme pepřem a solí a krátce provaříme.

  • 5

    Krůtí řízky na servírovacích talířích přelijeme okurkovou omáčkou, posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu