Krůtí řízky s okurkami a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 3229 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 494.2 mg
 - Vláknina 6285.8 mg
 - Vitamín A 6285.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakládané okurky necháme okapat a pak je nadrobno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou a jemné snítky najemno nasekáme.
 - 
                                2
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na tenké plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a prudce v něm z obou stran osmažíme připravené plátky masa. Pak je vyjmeme a odložíme na předehřátý talíř.
 - 
                                4
Do výpeku v pánvi přimícháme vermut s nakrájenou okurkou, omáčku dochutíme pepřem a solí a krátce provaříme.
 - 
                                5
Krůtí řízky na servírovacích talířích přelijeme okurkovou omáčkou, posypeme nasekaným koprem a podáváme.