Krůtí řízky s okurkami a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 3229 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 494.2 mg
- Vláknina 6285.8 mg
- Vitamín A 6285.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládané okurky necháme okapat a pak je nadrobno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou a jemné snítky najemno nasekáme.
-
2
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na tenké plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a prudce v něm z obou stran osmažíme připravené plátky masa. Pak je vyjmeme a odložíme na předehřátý talíř.
-
4
Do výpeku v pánvi přimícháme vermut s nakrájenou okurkou, omáčku dochutíme pepřem a solí a krátce provaříme.
-
5
Krůtí řízky na servírovacích talířích přelijeme okurkovou omáčkou, posypeme nasekaným koprem a podáváme.