Pečené krůtí řízky s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 1253.8 mg
 - Vláknina 10345.1 mg
 - Vitamín A 10345.1 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme (1/2 lžičky) a opepříme (1/4 lžičky). Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo, máslo nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Do olejem vytřeného pekáče naskládáme polovinu brambor, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Na brambory naskládáme maso, přikryjeme zbylými bramborami, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Směs zalijeme smetanou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až se smetana téměř vsákne. Povrch poklademe plátky másla, posypeme nivou a dopečeme.