Krůtí maso s jablky na bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 1000 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Worcester
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 1327.2 mg
  • Vláknina 16080 mg
  • Vitamín A 16080 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, tři odložíme stranou a zbylé nakrájíme na kostičky, osolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Brambory poklademe na nudličky nakrájeným, osoleným a opepřeným krůtím masem. Posypeme kari kořením a přikryjeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky. Na jablka nastrouháme brambory, které jsme nechali stranou. Vše pokapeme worcesterem a kečupem, povrch poklademe plátky másla.

  • 2

    Pokrm pečeme asi 45 minut. Pokud se začne na povrchu připalovat, přikryjeme jej alobalem.

Komentáře k receptu