Kuřecí řízky s hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 597.4 mg
  • Vláknina 1037 mg
  • Vitamín A 1037 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na lžíci oleje.

  • 2

    Hermelín nakrájíme na 4 silné proužky, eidam nastrouháme a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Opečené řízky vložíme do olejem vymaštěného pekáče, položíme na ně hermelín, cibuli a nastrouhaný sýr, který poprášíme mletou paprikou.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu