Kuřecí přírodní řízek s žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 279.8 mg
- Draslík 997.9 mg
- Vláknina 1850 mg
- Vitamín A 1850 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve si připravíme oblohu. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na jedné lžíci másla, hned vsypeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony a asi pět minut dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. 
- 
                                2Kuřecí prsa naklepeme rukou jen velmi lehce, osolíme a po jedné straně obalíme v mouce. Tuto stranu ponoříme do vroucího másla s olejem a opékáme. Poté obrátíme a opékáme druhou stranu. 
- 
                                3Na opečené řízky naklademe oblohu, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zprudka opečeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        