Kuře v hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 25 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 ks Pomeranče
  • 6 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 1027.2 mg
  • Vláknina 8334.8 mg
  • Vitamín A 8334.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme bez tuku v pánvi kuřecí stehýnka, a poté je přendáme do velkého hrnce. V pánvi na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a papriku, a poté vložíme do hrnce. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, kuřecí vývar, sušená rajčata, konzervovaná rajčata a vše promícháme. Přivedeme k varu obsah hrnce, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu na mírném plameni za občasného míchání.

  • 2

    Přidáme nasekaný čerstvý tymián, černé olivy bez pecek, sůl a pepř.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu