Paštika z kuřecího masa a žampionů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 78.1 mg
 - Draslík 173.7 mg
 - Vláknina 496.9 mg
 - Vitamín A 496.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.
 - 
                                2
Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.
 - 
                                3
Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.
 - 
                                5
Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.
 - 
                                6
Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.
 - 
                                7
Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.