Kuře s rozinkami a piniovými oříšky
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 400 g Rajčata
 - 40 g Olivy černé
 - 60 ml Olej olivový
 - 170 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Paprika zelená
 - 0.5 ks Citrony
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 225 mg
 - Draslík 1090.8 mg
 - Vláknina 7537 mg
 - Vitamín A 7537 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do něj dílky citrónu, bobkový list, 2 lžíce oleje a dáme na 1 hodinu do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině zkusíme vidličkou, zda je kuře již hotové. Můžeme nechat ještě 15 minut dopéct.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej a 5 minut na něm smažíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek, smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Přilijeme víno, protlak, papriku nakrájenou na proužky, olivy, rozinky a zvolna vaříme 6-8 minut, až vznikne hustší omáčka.
 - 
                                3
Kuře rozporcujeme na 8 dílů a zachycenou šťávu přidáme do omáčky. Přendáme na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme oříšky.