Základní kuřecí polévka
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 2500 ml Voda pitná
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 6 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 10 ks Šalvěj čerstvá
 - 5 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 925.7 mg
 - Vláknina 28792 mg
 - Vitamín A 28792 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře zbavíme kůže. Zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci osmahneme na olivovém oleji drcený česnek a cibuli, dokud lehce nezhnědnou. Přidáme mrkev, celer a cuketu a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut.
 - 
                                3
Přidáme bylinky a necháme provonět.
 - 
                                4
Do hrnce vložíme celé kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.
 - 
                                5
Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu. Pak plamen snížíme, přikryjeme a necháme hodinu povařit, dokud není kuře hotové.
 - 
                                6
Z polévky vyndáme kuřecí kosti a podáváme.