Kuře na kari s jablky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Olej stolní
- 1000 g Kuře
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 0.5 hrnek Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 57 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 209.4 mg
- Draslík 651.9 mg
- Vláknina 4847.5 mg
- Vitamín A 4847.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vykostíme kuře a maso nakrájíme na nudličky. 
- 
                                2Rozpálíme olej, nysypeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari koření a osolíme. Dusíme do změknutí. 
- 
                                3Zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce a dochutíme trochou brandy. 
- 
                                4Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka, která podusíme na másle. 
- 
                                5Jednotlivé porce kuřete na talíři ozdobíme podušeným jablkem a plátkem šunky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        