Kuřecí salát s křupavou bagetkou
Suroviny
- 15 g Petržel - nať
 - 150 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Bageta
 - 1 ks Celer - nať
 - 2 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kuře
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
 - 2 polévková lžíce Dresink Vinaigrette
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1865 kcal
 - Sacharidy 162 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 2537 mg
 - Bílkoviny 113 g
 - Uhlovodany 162 g
 - Cholesterol 441.4 mg
 - Draslík 1330.3 mg
 - Vláknina 17104 mg
 - Vitamín A 17104 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře opláchneme, zbavíme kůže a vykostíme, maso nakrájíme na tenké plátky nebo středně velké kostky. Takto připravené maso uvaříme v osolené vodě. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, natvrdo uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Celerovou, petrželovou nať a jarní cibulku nasekáme na jemno a vše smícháme s jablky a vajíčky. Dochutíme mletým pepřem a solí. V míse smícháme majonézu, dresink a francouzskou hořčici, přidáme kuřecí maso, jablka, vajíčka a nasekanou zeleninu. Dobře promícháme v konzistentní směs.
 - 
                                2
Bagety podélně rozřízneme a obě poloviny pomažeme majonézou. Na spodní díl navrstvíme salát a přiklopíme horním dílem.