Kuře s italskou omáčkou
Suroviny
- 90 g Mandle
 - 200 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 800 g Kuře
 - 3 g Skořice mletá
 - 5 g Skořice mletá
 - 5 g Chilli paprička
 - 200 g Cibulka jarní
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1397 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 1279 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 300 mg
 - Draslík 1744.8 mg
 - Vláknina 24818 mg
 - Vitamín A 24818 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.4 mg
 - Vitamín E 14.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme marinádu: smícháme olej, ocet, drcený česnek, skořici, podle chuti sůl a pepř. Marinádou potřeme kuře a cibulky, přikryjeme
 - 
                                2
a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat.
 - 
                                3
Rozpůlené kuře umístíme 15 cm pod horký gril a 15-20 minut je z každé strany mírně do zlatohněda grilujeme. Cibulky grilujeme zblízka 5-8 minut, až se lehce ožehnou.
 - 
                                4
Připravíme omáčku: dohladka rozmixujeme oloupaná rajčata, drcené mandle, chléb, olivový olej, balzámový ocet, česnek, chilli papričku, petrželovou nať a skořici. Dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
Kuře servírujeme s cibulkami a omáčkou. Porce ozdobíme snítkami koriandru.