Kuřecí maso s pomerančovou šťávou
Suroviny
- 2 g Sůl
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 100 ml Kečup
 - 150 ml Pomerančová šťáva
 - 220 ml Voda pitná
 - 2 ks Paprika zelená
 - 8 ks Kuřecí stehna
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 472.2 mg
 - Vláknina 927.4 mg
 - Vitamín A 927.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a dáme do hrnce nebo vysoké pánve.
 - 
                                2
Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky nebo kolečka.
 - 
                                3
Tyto papriky nasypeme na kuřecí maso.
 - 
                                4
Potom si připravíme na kuře zálivku. Smícháme kuřecí vývar, jemný kečup, sójovou omáčku, med, rozdrcený česnek, pepř a pomerančovou šťávu. Vše promícháme.
 - 
                                5
Touto zálivkou zalijeme maso a necháme povařit.
 - 
                                6
Pod pokličkou dusíme maso alespoň hodinu. Po hodině přilijeme k masu ještě 200 ml vody a dusíme, dokud není maso měkké.
 - 
                                7
Když jsou stehna upečená, zahustíme omáčku zbylou vodou, ve které jsme rozmíchali Solamyl.