Kuře na šafránu s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 888.2 mg
 - Vláknina 11419.8 mg
 - Vitamín A 11419.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 11.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mandle spaříme a oloupeme.
 - 
                                2
Kuře očistíme a rozdělíme na porce.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a na něm porce kuřete opečeme po všech stranách. Pak přidáme trochu šafránu, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a oloupané mandle, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                4
V hrnci s dostatečným množství vody uvaříme rýži. Uvařenou rýži přecedíme přes síto a přidáme k měkkému kuřeti v pánvi a vše ještě společně prohřejeme.
 - 
                                5
Podáváme teplé, posypané najemno nasekanou petrželovou natí a dochucené kapkou citronové šťávy.