Kuře s dušeným ovocem.
Suroviny
- 200 g Jablka
 - 100 g Med včelí
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Švestky
 - 100 g Višně
 - 1200 g Kuře
 - 300 g Hrušky
 - 80 g Hera
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 560.3 mg
 - Vláknina 7643.9 mg
 - Vitamín A 7643.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 10.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé kuře očistíme, vykostíme, umyjeme a maso nakrájíme na středně velké kousky. Osolíme, obalíme v mouce, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme. Maso zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme přibližně 30 minut.
 - 
                                2
Čerstvé švestky a višně vypeckujeme, hrušky spolu s jablky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, ovoce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme Heru, na ní spolu s medem podusíme připravené ovoce, které následně přimícháme do hrnce k masu, pokračujeme v dušení dalších 30 - 40 minut.
 - 
                                3
Před dokončením dušení jídlo podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přidáme kari koření s rozmarýnem. Hrnec stáhneme ze sporáku, jídlo naporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.