Bulharské kuře Jachnia
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 400 g Rýže dušená
 - 120 g Olej slunečnicový
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Jogurt bílý
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Kuře
 - 4 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1437 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 709 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 349.8 mg
 - Draslík 994.8 mg
 - Vláknina 4265 mg
 - Vitamín A 4265 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 12 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Středně velké kuře očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel, odsekneme páteřní kost a čtvrtky naplocho vytvarujeme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme česnek a nahrubo nasekáme zelenou petrželku.
 - 
                                2
Kuřecí čtvrtky ze všech stran osolíme, v kastrole na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme a odložíme do jiné nádoby. Na tuku pak necháme zrůžovět cibulku, zasypeme moukou, zasmahneme a zásmažku zalijeme vínem a vodou na řídkou omáčku, kterou metličkou ušleháme. Do omáčky přidáme sladkou a pálivou papriku, česnek a kečup, osolíme a vložíme opečené čtvrtky kuřete. Kastrol přikryjeme pokličkou a v omáčce na mírném ohni dusíme doměkka.
 - 
                                3
Na ohřáté talíře dáme po 1 kopečku dušené rýže, na ně položíme porce kuřete. Do omáčky přidáme jogurt se smetanou, promícháme a hotovou omáčkou přelijeme porce kuřat s rýží. Ozdobíme petrželkou a podáváme.