Kuře tapaka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 766 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 812.4 mg
 - Vláknina 3453.5 mg
 - Vitamín A 3453.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře na hřbetě rozřízneme, odsekneme hřbetní kost a rozklepeme ho.
 - 
                                2
Maso pak osolíme, opepříme, důkladně potřeme prolisovaným česnekem a dáme na rozpálený olej ve velké pánvi. Maso přimáčkneme poklicí, kterou ještě zatížíme.
 - 
                                3
Pečeme po obou stranách dozlatovana na mírném ohni 30 minut.
 - 
                                4
Hotové kuře rozdělíme na porce s křídlem a se stehnem a podáváme na nahřátých talířích.
 - 
                                5
Zvlášť jako přílohu podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata, marinovaná v olivovém oleji se solí a pepřem, posypaná sekaným koprem.