Aragonské selské kuře na červeném víně
Suroviny
- 200 g Cibulka jarní
 - 400 g Rajčata
 - 100 g Olivy zelené plněné paprikovou pastou
 - 200 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Paprika červená
 - 4 ks Kuřecí stehna
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.34 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 938.4 mg
 - Vláknina 7064.8 mg
 - Vitamín A 7064.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké červené papriky rozpůlíme, vložíme na rozpálený gril a grilujeme tak dlouho, až se slupka začne pálit. Poté je dáme do plastového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Z vystydlých paprik odstraníme stopky i semena, sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Velká kuřecí stehna posypeme paprikou, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji zvolna opečeme stehna po obou stranách do zlatova, přidáme cibulku s česnekem, za stálého míchání 10 minut osmahneme.
 - 
                                4
Obsah kastrolu přendáme do velkého pekáče, přidáme konzervovaná krájená rajčata, chilli koření, bobkový list, překrájené zelené olivy s papričkami, nakrájené papriky, vše zalijeme červeným vínem.
 - 
                                5
Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme asi 45 minut, 5 minut před koncem pekáč odkryjeme a pokrm necháme zapéci.
 - 
                                6
Maso i zeleninu s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.