Kuře s omáčkou chipotle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Oregano čerstvé
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Chilli paprička
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 836 mg
  • Vláknina 2088.3 mg
  • Vitamín A 2088.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené čili papričky chipotle vložíme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut stát. Scedíme, vodu z namáčení si uchováme a čili zbavíme stopek a semen. Vložíme do mixéru, přilijeme vodu z čili a vývar. Objem tekutin by měl tvořit 400 ml, rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na velmi tenké proužky, z masa odstraníme kůži a tuk. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli a smažíme 5 minut, doměkka. Děrovanou naběračkou přeneseme cibuli do velkého pekáče, posypeme solí a pepřem.

  • 3

    Na cibuli rozložíme kuřecí prsa, mírně osolíme a opepříme. Polijeme omáčkou z čili, aby byla všechna prsa pokryta.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme pekáč s kuřetem a pečeme 45–60 minut, až bude maso propečené a měkké.

  • 5

    Ozdobíme čerstvým oreganem a podáváme.

Komentáře k receptu