Kuřecí maso na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Lanýž
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 783.4 mg
  • Vláknina 3079.5 mg
  • Vitamín A 3079.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na menší kousky, žampiony a lanýže na plátky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a pár minut podusíme. Osolíme a opepříme. Přisypeme plátky hub a chvilku podusíme s masem. Zalijeme vínem Madeira, přiklopíme a dusíme 20 minut.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme strouhaný parmezán a nakládaný hrášek.

Komentáře k receptu