Jemná drůbeží nádivka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Slepice
  • 600 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2007 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 144 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 1410.4 mg
  • Draslík 1034.2 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepičí maso rozemeleme ve strojku, osolíme a opepříme. Přidáme žloutky a dobře je do masa zapracujeme. Dáme na hodinu do ledničky vychladit.

  • 2

    Do vychladlé nádivky zapracujeme smetanu a opět dáme do ledničky.

  • 3

    Používáme jako nádivku nebo knedlíčky do drůbežích polévek.

Komentáře k receptu