Slepičí paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar slepičí
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 112.3 mg
  • Draslík 374.3 mg
  • Vláknina 2295 mg
  • Vitamín A 2295 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici dáme pozvolna vařit do osolené vody asi na hodinu, až je maso měkké. Mezitím na vyškvařené slanině osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, posypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vývaru ze slepice, osolíme a vaříme namírno, aby se rozvinula vůně cibule a papriky. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na porce a vložíme k cibulovému základu. Podlijeme trochou vývaru a ještě 20 minut dusíme společně, aby maso natáhlo chuť. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme krátce do zhoustnutí.

Komentáře k receptu