Slepičí paprikáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1085 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 112.3 mg
- Draslík 374.3 mg
- Vláknina 2295 mg
- Vitamín A 2295 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici dáme pozvolna vařit do osolené vody asi na hodinu, až je maso měkké. Mezitím na vyškvařené slanině osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, posypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vývaru ze slepice, osolíme a vaříme namírno, aby se rozvinula vůně cibule a papriky. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na porce a vložíme k cibulovému základu. Podlijeme trochou vývaru a ještě 20 minut dusíme společně, aby maso natáhlo chuť. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme krátce do zhoustnutí.