Slepice pečená na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Slepice
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 120 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 393 mg
  • Draslík 1017 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou slepici hustě protkneme na prsou slaninou a osolíme ji po obou stranách.

  • 2

    Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a půlky slepice - nejdříve masitou stranou ke dnu a po opečení obrátíme. Podlijeme trochou vývaru a pečeme. Během pečení slepici poléváme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu