Slepice pečená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 48 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 120 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 393 mg
- Draslík 1017 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařenou slepici hustě protkneme na prsou slaninou a osolíme ji po obou stranách.
-
2
Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a půlky slepice - nejdříve masitou stranou ke dnu a po opečení obrátíme. Podlijeme trochou vývaru a pečeme. Během pečení slepici poléváme vypečenou šťávou.