Slepice na víně se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1500 g Slepice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1052 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 358 mg
  • Draslík 911.8 mg
  • Vláknina 1831.5 mg
  • Vitamín A 1831.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici rozdělíme na čtvrtky a zbavíme ji páteřní kosti a konců křídel.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolu rozškvařit.

  • 3

    Na rozpálené slanině dorůžova opečeme čtvrtky slepice, opečené je přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.

  • 4

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji zpěnit na slaninu. Když zrůžoví, zalijeme ji bílým vínem a 300 ml teplé vody, osolíme, přidáme bobkový list, vrátíme opečené čtvrtky slepice, přiklopíme a na plotně dusíme doměkka. Porce masa opět vyndáme a odložíme do tepla.

  • 5

    Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme do omáčky. Stáhneme plamen, podle chuti přisolíme, přidáme ocet a cukr, zamícháme, vrátíme porce masa a dobře provaříme. V žádném případě už omáčku nepřikrýváme pokličkou, mohla by zřídnout.

Komentáře k receptu