Slepice na víně se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 58 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 358 mg
- Draslík 911.8 mg
- Vláknina 1831.5 mg
- Vitamín A 1831.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici rozdělíme na čtvrtky a zbavíme ji páteřní kosti a konců křídel.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolu rozškvařit.
-
3
Na rozpálené slanině dorůžova opečeme čtvrtky slepice, opečené je přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
-
4
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji zpěnit na slaninu. Když zrůžoví, zalijeme ji bílým vínem a 300 ml teplé vody, osolíme, přidáme bobkový list, vrátíme opečené čtvrtky slepice, přiklopíme a na plotně dusíme doměkka. Porce masa opět vyndáme a odložíme do tepla.
-
5
Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme do omáčky. Stáhneme plamen, podle chuti přisolíme, přidáme ocet a cukr, zamícháme, vrátíme porce masa a dobře provaříme. V žádném případě už omáčku nepřikrýváme pokličkou, mohla by zřídnout.