Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 150 g Strouhanka
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 322.7 mg
  • Draslík 1051.1 mg
  • Vláknina 6618.1 mg
  • Vitamín A 6618.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky.

  • 2

    Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky.

  • 3

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.

  • 4

    V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

  • 5

    Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou.

Komentáře k receptu