Hovězí pekingské nudle
Suroviny
- 180 g Cuketa
 - 450 g Hovězí svíčková
 - 150 g Hrášek
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Cibulka jarní
 - 500 g Nudle čínské vaječné
 - 60 g Paprika žlutá
 - 60 g Paprika červená
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 47.4 mg
 - Draslík 769.1 mg
 - Vláknina 8007 mg
 - Vitamín A 8007 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a důkladně slijeme. Uchováme v teple.
 - 
                                2
Smícháme kousky masa, česnek, nasekanou chilli papričku, sójovou omáčku, sůl a pepř. V jiné míse důkladně spojíme kukuřičnou mouku s 1 lžící vody, potom do směsi vmícháme ocet.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej. Vložíme maso s marinádou a za stálého míchání je opékáme 4 minuty.
 - 
                                4
Přidáme papriky a restujeme další 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou cuketu a hrášek a ještě 3 minuty opékáme. Snížíme teplotu a přidáme směs s kukuřičnou moukou a omáčku hoisin. Dobře promícháme a restujeme další 2 minuty, dokud maso a zelenina nejsou hotové. Směs rozložíme na talíře s nudlemi a před podáváním posypeme nasekanou jarní cibulkou.