Skleněné nudle s hovězím masem a sezamem
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
 - 150 g Nudle skleněné
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Zelí čínské
 - 1 hrst Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 731 mg
 - Vláknina 6198.8 mg
 - Vitamín A 6198.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat cca 10 minut. Nasucho osmahneme sezam a odložíme. Maso pokrájíme na tenké nudličky. Cibulky, zelí a papriku očistíme a nasekáme také na nudličky. Česnek oloupeme.
 - 
                                2
Poté slijeme nudle, necháme okapat a nůžkami nastříháme na zhruba stejnou délku jako zeleninové nudličky. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm za stálého míchání cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Na zbytku oleje zprudka orestujeme zeleninu a prolisujeme k ní česnek. Vrátíme zpět maso, přidáme nudle a sezamový olej a prohřejeme. Osolíme, opepříme, dochutíme cukrem a sojovu omáčkou.
 - 
                                3
Směs rozdělíme na talíře, posypeme sezamem a podáváme s pastou sambal k případnému dochucení.