Zapečená vejce s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 286.1 mg
  • Draslík 210.4 mg
  • Vláknina 1455 mg
  • Vitamín A 1455 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme. Zalijeme mlékem, vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso a osmažíme. Masovou směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích formiček, do každé rozklepneme jedno vejce a vložíme na 5 minut do trouby, aby vejce ztuhla. Zalijeme omáčkou z rendlíku, poté pečeme dalších zhruba 15 minut. Krátce před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře k receptu