Gulášová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2380 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 659.7 mg
 - Vláknina 6561.2 mg
 - Vitamín A 6561.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme omyté na kousky nakrájené maso, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, papriku, pepř a sůl. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Šťávu necháme částečně vysmahnout, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
 - 
                                3
Hotovou omáčku dochutíme solí a kořením, podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami.