Těstovinová bašta
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Hlíva ústřičná
 - 500 g Těstoviny konzumní
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Bazalka
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 balení Čertovská směs na topinky
 - 5 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 72.6 mg
 - Draslík 182.2 mg
 - Vláknina 1765.4 mg
 - Vitamín A 1765.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme těstoviny.
 - 
                                2
Nakrájenou cibuli, houby a česnek osmažíme. Přidáme maso, topinkovou směs, osolíme, okořeníme a opečeme.
 - 
                                3
Zalijeme sladkou šlehačkou.
 - 
                                4
Těstoviny v pekáči zakapeme olejem a smícháme s bazalkou.
 - 
                                5
Přidáme směs, promícháme, posypeme sýrem a zapečeme.