Mleté maso s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 1131.7 mg
 - Vláknina 12032.5 mg
 - Vitamín A 12032.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nakrájíme na jemné proužky. Fenykl omyjeme, očistíme a s natí nakrájíme na kostičky. Najemno pokrájíme česnek. Bylinky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme.
 - 
                                2
V kastrole rozpálíme olej. Na středním ohni podusíme česnek, bylinky, proužky rajčat, kostičky a semena fenyklu. Přidáme mleté maso, až zhrudkovatí. Přilijeme víno a 100 ml vody, ochutíme solí, pepřem a rajským protlakem. Zakryjeme a vše zvolna asi 30 minut podusíme.
 - 
                                3
Čerstvá rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Přimícháme k masu a ohřejeme, ochutíme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.