Lasagne
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 250 g Maso mleté - mix
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Podravka
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 15 ks Těstoviny Lasagne
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7302 kcal
 - Sacharidy 1376 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 247 g
 - Uhlovodany 1361 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 251.2 mg
 - Vláknina 4102.3 mg
 - Vitamín A 4102.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opečeme. Vmícháme rajčata, osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana. Zvolna dusíme do mírného zhoustnutí.
 - 
                                2
Na másle zpěníme hladkou mouku, zalijeme mlékem a povaříme 15 minut. Podle chuti osolíme, opepříme, popřípadě vmícháme lžičku podravky. Odstavíme z ploténky a vmícháme strouhaný sýr a vejce.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme do ní lasagne, poklademe masovou směsí a připravenou sýrovou omáčkou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                4
V předehřáté troubě pokrm zapékáme dozlatova.