Jemné hovězí hamburgery
Suroviny
- 250 g Kečup
 - 200 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 60 g Strouhanka
 - 150 g Papriková pasta sladká
 - 200 g Česnekové máslo
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Cibule
 - 14 ks Žemle tuková
 - 1.5 ks Salát ledový
 - 1 ks Okurka salátová
 - 3 ks Cibule červená
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 3 polévková lžíce Omáčka k masu barbecue
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 72.1 mg
 - Draslík 122.7 mg
 - Vláknina 2757.4 mg
 - Vitamín A 2757.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny ingredience k přípravě hamburgerů odložíme do misek. Oloupeme bílou a červenou cibuli. Bílou cibuli nastrouháme a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme listy ledového salátu, necháme je okapat, pak je osušíme. Salátovou okurku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Žemle na hamburgery rozkrájíme na poloviny a potřeme je česnekovým máslem.
 - 
                                2
Omyté hovězí maso jemně pomeleme, dáme ho do mísy a smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, grilovací omáčkou, kečupem, vodou, pepřem a strouhankou. Směs dobře promícháme a dáme do chladničky na 20 minut odpočinout. Pak z ní vytvoříme placičky o síle do 1 cm a v průměru asi 8 cm.
 - 
                                3
Karbanátky z hovězího masa dáme na rošt grilu, který jsme potřeli olejem, gril jsme předtím rozpálili na nejvyšší teplotu. Placičky grilujeme z obou stran přibližně 5-6 minut z každé strany a během grilování je potřeme olejem.
 - 
                                4
Dokončení hamburgerů: spodní polovinu žemle potřeme česnekovým máslem, pak položíme list salátu, karbanátek, kečup, kolečka červené cibule, plátky okurky, plátek sýru, 1/2 lžíce paprikové pomazánky a vše zakryjeme druhou polovinou žemle.