Hovězí karbanátky se sýrem Feta
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 10 g Majoránka
 - 30 g Strouhanka
 - 200 g Sýr Feta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 388 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 144.8 mg
 - Draslík 353.4 mg
 - Vláknina 1741.7 mg
 - Vitamín A 1741.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso vložíme do misky, přidáme k němu drobně nasekaný česnek, majoránku, kečup, strouhanku, rozklepneme celé vejce, mouku, sůl, pepř, nadrobený sýr. Rukou všechny suroviny důkladně promícháme a připravíme husté těsto. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky.
 - 
                                2
Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky, po obou stranách je pečeme přibližně 5 minut.